Δελτίου Τύπου Συλλόγου Λογιστών Ν. Χανίων για την Αποχή στην Υποβολή των Δηλώσεων

 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την χθεσινή συνεδρίασή του αποφάσισε να τηρήσει τις αποφάσεις των Ανωτεροβάθμιων Συνδικαλιστικών και Επιστημονικών του Οργάνων και καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν την Αποχή από την Υποβολή των Φορολογικών Δηλώσεων έως και την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016.

Δείτε το σχετικό Κοινό Δελτίο Τύπου από το Ανωτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό  (ΠΟΦΕΕ) και Επιστημονικό  (Ο.Ε.Ε.) μας όργανο.

Δείτε το σχετικό Κοινό Δελτίο Τύπου μεταξύ των Επιστημονικών Φορών της Χώρας.

Επιπλέον θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα ως τώρα αποτελέσματα  αποχής στην Υποβολή των Δηλώσεων:

Στον Ν. Χανίων έως και τις 4 Μαΐου 2016 έχουν υποβληθεί 4.233 δηλώσεις από τις 98.000 που είναι οι δηλώσεις στο σύνολο τους. Συνεπώς έχει υποβληθεί το 4,33 % των δηλώσεων.

Το δε αντίστοιχο περυσινό ποσοστό υποβολής στον Ν. Χανίων μετά από περίπου τις ίδιες ημέρες από το άνοιγμα του συστήματος υποβολής των δηλώσεων (σημειωτέον ότι το 2014 το σύστημα άνοιξε 14/5/2015 ενώ φέτος 5/4/2016) ήταν 10,39% επί του συνόλου των δηλώσεων !

Να επισημάνουμε ότι μπορεί φέτος να ήταν και οι εορτές του Πάσχα αλλά πέρυσι υπήρχαν κατά το άνοιγμα του Taxis τεράστια προβλήματα και πλήθος ελλείψεων από στοιχεία που δεν είχαν αναρτηθεί στις δηλώσεις φρενάροντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, σε μεγάλο βαθμό, την διαδικασία υποβολής τους. Κι όμως με όλα αυτά τα προβλήματα, τότε,  στις αντίστοιχες ημέρες, είχαν υποβλήθηκαν το 10,39% (!!!) των δηλώσεων ενώ φέτος που δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις προϋποθέσεις υποβολής των δηλώσεων, στις αντίστοιχες ημέρες, έχει υποβληθεί μόνον το 4,33% !!

Επίδειξη των δηλώσεων από τις οποίες φαίνεται ο αύξων αριθμός υποβολής τους μπορεί να ζητηθεί από  οποιοσδήποτε επικοινωνήσει με τα γραφεία του Συλλόγου μας, προς επιβεβαίωση των όσων προαναφέραμε,.

Μετά από τα ανωτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί την πλειοψηφία των συναδέλφων για την στάση τους.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομού μας  θα συνεδριάσει εκ νέου την Δευτέρα ώστε αν ψηφισθεί το Ασφαλιστικό να αποφασίσει τις αντιδράσεις μας ενάντια σε Νομοθετήματα που αντί να ποτίζουν το δέντρο της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Ανάπτυξης φροντίζουν εν τέλει μονάχα το δάσος της Φοροδιαφυγής και επεκτείνουν την στέπα της Ανεργίας.

 

Με  εκτίμηση

εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

Ο Πρόεδρος - Κελάκης Μιχαήλ

Ο Αντιπρόεδρος - Μαργιολάκης Νεκτάριος

Ο Γενικός Γραμματέας - Μπαρκούρας Γεώργιος

Ο Ταμίας - Παυλιδάκης Γεώργιος

Το Μέλος - Σαριδάκη Μαρίνα