.

«Η διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου επιμένει στη λαθροχειρία των στοιχείων σχετικά με τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών», λέει το υπ. Εργασίας

Για «λαθροχειρία των στοιχείων σχετικά με τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών» που επικαλείται το Οικονομικό Επιμελητήριο, κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας σε σημερινή ανακοίνωσή του.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι «η διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε χθεσινή της ανακοίνωση επιμένει στη λαθροχειρία των στοιχείων σχετικά με τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και, το χειρότερο, με ύφος που προσιδιάζει στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και όχι σε θεσμικό σύμβουλο της Πολιτείας».

Και προσθέτει: «Και η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης εστί, διότι τα λάθη της αρχικής ανακοίνωσης, (αν επρόκειτο για λάθη και όχι για σκόπιμη διαστρέβλωση), έχουν ήδη επισημανθεί: Δεν υπολογίζουν τις εισφορές επί του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος, όπως ρητά προβλέπει το άρθρο 39 παρ. 2 Ν 4387/16, αλλά επί του καθαρού κέρδους και δεν συμψηφίζουν την προκαταβολή με αυτήν που καταβλήθηκε το προηγούμενο οικονομικό έτος».
«Ως προς τη διατριβή εναντίον της προκαταβολής φόρου που περιλαμβάνει η ανακοίνωση, να επισημάνουμε απλώς ότι αυτή δεν επιβλήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ (άρθρα 69 και 72 Ν. 4172/13).

Σε κάθε περίπτωση, η προκαταβολή συμψηφίζεται με τον καταβαλλόμενο φόρο και δεν υπολογίζεται δύο φορές, παρά μόνον από όσους μετρούν τρεις το λάδι τρεις το ξύδι και έξι το λαδόξυδο», σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωσή του.
Γ. Μπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ