.

Χανιά: Στα τελη του 2016 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα επέκτασης στο αεροδρόμιο της πόλης σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα υποδομών Γιώργο Δέδε

Στα τέλη του 2016 θα έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολο τους οι εργασίες επέκτασης του αεροδρομίου <<Ιωάννης Δασκαλογιάννης>> στα Χανιά ενώ μέχρι το τέλος του Ιουνίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο επέκτασης του χώρου επιβατών.

Στο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών αναφέρθηκε σήμερα από τα Χανιά ο γενικός γραμματέας υποδομών Γιώργος Δέδες ο οποίος συνοδευόμενος από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου επισκέφθηκε το αεροδρόμιο.

Ο κ Δέδες ενημερώθηκε από εκπρόσωπο της εργολήπτριας εταιρείας για την πρόοδο και το είδος των εργασιών ενώ στο αεροδρόμιο βρέθηκαν ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης και ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

<< Η παρουσία μας εδώ υποδηλώνει ότι είμαστε πάνω στο έργο. Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς επιλύομε τα όποια προβλήματα. Η χρηματοδότηση του εργου δεν εχει σταματήσει, οι χρηματοδοτικές ροές έχουν αποκατασταθεί σχεδόν πλήρως, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρχει πλήρης αποκατάσταση >> δήλωσε, χαρακτηρίζοντας το αεροδρόμιο Χανίων μοχλό ανάπτυξης για την οικονομία.

Παράλληλα ο κ Δέδες αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού 'Αξονα Κρήτης επισημαίνοντας ότι, << ο ΒΟΑΚ είναι ένα πολύπαθο έργο της Κρήτης και πάνδημο αίτημα της περιφέρειας που χρειάζεται όσο κανένα άλλο έργο>>.

Όπως έκανε γνωστό ο ΒΟΑΚ μαζι με λιμάνια Σούδας και Ηρακλείου εντάχθηκε στις προτάσεις του υπουργείου για το σχέδιο Γιούγκερ.

<< Θεωρούμε ότι είναι ένα έργο που προσελκύει έντονο επιχειρηματικό και επενδυτικό ενδιαφέρον και πιστεύομε ότι είναι από τα έργο που θα αποτελέσουν τους πιλότους για τη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα σε μια νέα υγιή βάση με κανόνες διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Μιλάμε για την πλήρη αποπεράτωση του ΒΟΑΚ με το ποσό που αγγίζει το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ>>.
Όσο αφορά τις απαραίτητες μελέτες για την δημιουργία του Βόρειου Οδικού 'Αξονα υποστήριξε ότι, <<αυτή τη στιγμή εξετάζεται σε επίπεδο πολιτικής ηγεσιας του υπουργείου ο στρατηγικός σχεδιασμός του ΒΟΑΚ για το σύνολο των μελετών να υπαχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου για την τρέχουσα χρονιά>>.
A.N.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ