.

 

Συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας μεταξύ της χώρας και των δανειστών της.

Σήμερα ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρος του Eurogroup, αναφερόμενος στην συνάντηση που πρόκειτε να γίνει στις 24 Μαΐου εμφανίστηκε αισιόδοξος, καθώς πιστεύει ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας μεταξύ της χώρας και των δανειστών της.

Ο κ. Νταισελμπλουμ που βρισκόταν στο Σεντάι της Ιαπωνίας στο πλαίσιο της συνεδρίασης των G7, αναφέρει στο δίκτυο CNBC σχετικά με το ελληνικό χρέος: “Έχουμε κάνει πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες στη διαχείριση των θεμάτων του χρέους, άρα νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε αυτή τη συμφωνία”.

Επιπλέον, χωρίς περαιτέρω διευκρίνισεις, ο πρόεδρος του Eurogroup σχολίασε ότι είναι πλέον πιο εύκολο να υπάρξει σύγκληση στις συνομιλίες καθώς έχουν αλλάξει τη θέση τους οχι μόνο όσοι δήλωναν υπέρ μιας σημαντικής ελάφρυνσης, αλλα και αυτοί που τάσσονταν εναντίων της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

«Αυτό το χρόνο ή τον επόμενο, μπορούμε να μειώσουμε το κόστος του βασικού δανειακού πακέτου για τους Έλληνες», σχολίασε. «Μακροπρόθεσμα, έχουμε έναν αριθμό επιλογών που μπορούμε να εξετάσουμε αναφορικά με την ωρίμανση του χρέους, τις περιόδους χάριτος και τα επιτόκια. Η προτίμησή μου θα ήταν να έχουμε ξεκάθαρες επιλογές στα μέτρα που είμαστε έτοιμοι να λάβουμε και τότε να δούμε πότε θα χρειαστούν».

Σύμφωνα με την αμερικάνικη εφημερίδα Wall Street Journal ο Τζακ Λιου, υπουργός οικονομικών των Η.Π.Α. Είπε στον κ. Ντάισελμπλουμ πως σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος η Ευρώπη πρέπει να είναι “ευέλικτη”, κατά το CNBC.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ