.

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

Διεξήχθη χθές το βράδυ στη Βουλή η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που περιλάμβανε και επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, το οποίο και υπερψηφίστηκε κατά επί της αρχής και επί των άρθρων.

Καταψήφισαν 145 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Από την ψηφοφορία ήταν απόντες ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνης Γεωργιάδης και ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός.

Η τροπολογία σχετικά με την Αυτόματη Δημοσιονομική Προσαρμογή υπερψηφίστηκε με 152 βουλευτές της συγκυβέρνησης να ψηφίζουν υπέρ. Ολόκληρη η αντιπολίτευση ψήφισε όχι.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, καταψήφισε την τροπολογία καθώς και το άρθρο για το Ταμείο Αξιοποίησης και Επενδύσεων της Δημόσιας Περιουσίας. οποία υπερψηφίστηκαν απο βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα:

λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το άρθρο 56 που αφορά ρυθμίσεις σχετικές με τα τυχερά παιχνίδια και τα άρθρα 215­230 που αφορούν κύρωση συμβάσεων για την παραχώρηση περιφερειακών αεροδρομίων και ρυθμίζουν θέματα αναφορικά με την εφαρμογή των συμβάσεων.

Το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε τα άρθρα 215 και 216 που αφορούν την κύρωση της σύμβασης για τα περιφερικά αεροδρόμια. εισοδήματος, το άρθρο 48 με ρυθμίσεις για την φορολογία των ΟΣΕΚΑ (Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες), και το άρθρο 56 που αφορά τα τυχερά παιχνίδια .

Η Χρυσή Αυγή καταψήφισε όλα τα άρθρα.

Το άρθρο 1 που είναι σχετικό με τη δημιουργία της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων, το άρθρο 56, που αφορά τα τυχερά παιχνίδια, στο άρθρο 65 για τον ορισμό του επαγγελματία αγρότη, το άρθρο 66 που αφορά αλλαγές στη φορολόγηση αλκοολούχων ποτών, το άρθρο 105 την διαδικασία διευθέτησης διαφορών της Επιτροπής Ανταγωνισμού και άρθρα 215­230 για την κύρωση συμβάσεων περιφερειακών αεροδρομίων είναι τα άρθρα που υπερψήφισε το Ποτάμι ενώ ψήφισε Παρών στο άρθρο 153 για τους δασικούς χάρτες.

Η Ένωση Κεντρώων ψήφισε Παρών στο άρθρο 66 (αλλαγές στην φορολόγηση αλκοολούχων ποτών) και στα άρθρα 215­230 που αφορούν τα περιφεριακά αεροδρόμια και καταψήφισε όλα τα άλλα.

Την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και Παρών στο άρθρο 66 για τις αλλαγες στη φορολόγηση των αλκοολούχων ποτών και στα άρθρα 215­230 για τα περιφερικά αεροδρόμια. την οποία αναμένεται να αναλάβει ο Γ. Κυρίτσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ