“Ελεύθερη” πτώση των ελληνικών ομολόγων

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων έφτασαν τα χαμηλότερα επίπεδα του εξαμήνου σήμερα, πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στην οποία πρόκειται να αξιολογηθεί το ελληνικό πρόγραμμα και να συζητηθούν οι δυνατότητες για την αναδιάρθρωση του χρέους από τους υπουργούς οικονομικών. Σε επίπεδο που είναι χαμηλό εξαμήνου έφτασαν οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων καθώς μειώθηκαν κατά 2,2 μονάδες βάσης στο 7,33%. Στη μικρότερη εδώ και 6 μήνες διατηρήθηκε η διαφορά απόδοσης μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών ομολόγων κοντά στις 718 μονάδες βάσης.

Οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων χθες υποχώρησαν περισσότερο από 100 μονάδες βάσης, καθώς και η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή από την ελληνική Βούλη όξυνε το κλίμα για τα ελληνικά ομόλογα. Οι συνομιλίες για την εξυγίανση του ελληνικού χρέους και η πρόοδος που θα γίνει σε αυτές θα έχουν κομβικό ρόλο στο πως θα κυμανθεί από εδώ και πέρα η υποχώρηση των αποδόσεών τους.

Ο Κιάραν Ο' Χάγκαν, αναλυτής στη Societe Generale δήλωσε ότι “ Η υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων αντανακλά την αισιοδοξία ότι οι μεταρρυθμίσεις που ψήφισε το ελληνικό κοινοβούλιο ανοίγουν το δρόμο για τη στήριξη από το Eurogroup αργότερα σήμερα”. “ Εάν υπάρξει ελάφρυνση χρέους, θα δούμε περαιτέρω υπεραπόδοση” σχολίασε στη συνέχεια.

Πηγή: Α.Π.Ε.-Μ.Π.Ε.

http://www.amna.gr/article/114962/Se-neo-chamilo-examinou-oi-apodoseis-ton-ellinikon-omologon-enopsei-Eurogroup-