Καμία κρίση δεν κρατά για πάντα επισημαίνει ο Γ. Λογοθέτης πρόεδρος του διεθνούς επιχειρηματικού Ομίλου Libra και εκφράζει την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει

 

 

Την πεποίθησή του ότι η χώρα μας θα ανακάμψει από την πολυετή κρίση που βρίσκεται, εξέφρασε ο Γιώργος Λογοθέτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του διεθνούς επιχειρηματικού ομίλου Libra, που αποτελείται από 30 θυγατρικές εταιρείες που λειτουργούν σε έξι ηπείρους.

 Σε μια από τις λίγες ομιλίες του στην χώρα μας, προσκεκλημένος της Επιτροπής Woman in Business του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο Γιώργος Λογοθέτης επισήμανε χαρακτηριστικά ότι καμία κρίση δεν κρατά για πάντα. Κάθε κρίση έχει αρχή, μέση και τέλος, με το τέλος να έρχεται όταν δεν το περιμένεις, καθώς είναι δύσκολο να εκτιμηθεί χρονικά, είπε χαρακτηριστικά.

Έδωσε μεγάλη έμφαση στην επικοινωνιακή διαχείριση από μέρους της πολιτείας των καλών νέων που αφορούν τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο, με συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο, επισημαίνοντας ότι στα τέλη του 2014 η χώρα μας έδειχνε σημεία ανάκαμψης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Libra Γιώργος Λογοθέτης που έχει ισχυρή παρουσία κι στην Ελλάδα στο τομέα του Τουρισμού (μέσω 20 περίπου μονάδων (μέσω των Grace Hotels και Aria Hotels), της ενέργειας, των ακινήτων κλπ, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον θετικό ρόλο και την επιρροή που έχουν και μπορούν να έχουν οι γυναίκες στο επιχειρείν, αλλά γενικότερα στην κοινωνία και στην οικογένεια.

Μιλώντας πολλές φορές σε προσωπικό τόνο και αναφερόμενος σε προσωπικές εμπειρίες, ανέδειξε τον ρόλο που έχουν διαδραματίσει στην ζωή του η γιαγιά του, η μητέρα κι η σύζυγος του, υπογραμμίζοντας γενικότερα τον ρόλο της μητέρας στην ανάπτυξη της οικογένειας και ειδικότερα των παιδιών. Μια κοινωνία που δεν ενθαρρύνει τις γυναίκες χάνει το 50% της σε ευρηματικότητα, ιδέες, δυναμικότητα. Εάν υπήρχαν περισσότερες γυναίκες ηγέτες ο κόσμος θα ήταν καλύτερος, επισήμανε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο Γιώργος Λογοθέτης αρκετές φορές στη διάρκεια της συζήτησης που είχε με το κοινό, σημείωσε ότι η κρίση μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για όλους να γίνουμε καλύτεροι και να διατηρήσουμε την ανθρωπιά μας. Το πώς θα χρησιμοποιήσει κανείς την κρίση είναι και δική του εσωτερική υπόθεση, ανέφερε.

Ο Όμιλος Libra πραγματοποιεί ένα ευρύ κύκλο φιλανθρωπικών δράσεων οι περισσότερες από τις οποίες αναφέρονται και στην Ελλάδα, όπως το Libra Internship Programme που αφορά την πρακτική άσκηση σπουδαστών με αμοιβή σε εταιρίες του Ομίλου, με ποσοστό άνω του 93% όσων την ασκούν να βρίσκουν τελικά μόνιμη εργασία, καθώς και το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας για το οποίο ο Όμιλος Libra έχει δεσμεύσει χρηματοδότηση άνω των 10 εκατ. ευρώ προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθειες επιχειρηματιών να επενδύσουν στο τόπο τους και να ωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ο Όμιλος διεθνώς δραστηριοποιείται σε πέντε κύριους τομείς: τη ναυτιλία (έχοντας αποκτήσει 100 πλοία από το 2009 με κόστος 1,5 δισ. δολ.), την αεροπορία, τη διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων, τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και την ενέργεια, καθώς επίσης και σε ένα εύρος διαφοροποιημένων επενδύσεων.

Το τμήμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου λαμβάνει πολυάριθμες πρωτοβουλίες γύρω από την εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα και τη φιλανθρωπία σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του Libra Internship Programme, το οποίο υποστηρίζει περίπου 100 νέους ετησίως, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από κοινότητες που παρουσιάζουν στέρηση ευκαιριών.

   Α. Λιδωρίκης

 

 

 

 

 

 

 

 

   

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ