Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε χαμηλό δύο εβδομάδων υποχώρησαν οι ευρωπαϊκές μετοχές

 

 

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην έναρξη της σημερινής διαπραγμάτευσης, για τρίτη συνεχή ημέρα, υποχωρώντας σε χαμηλό δύο εβδομάδων, με τις αδύναμες τιμές των εμπορευμάτων να ασκούν περαιτέρω πιέσεις στις μεταλλευτικές και ενεργειακές μετοχές.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης των μεταλλευτικών μετοχών υποχώρησε κατά 1% μετά την μείωση των τιμών του χαλκού και άλλων βασικών μετάλλων.

Οι μετοχές των BHP Billiton, Anglo American και Glencore σημείωσαν απώλειες κατά 0,6% έως 1,1%, παρασύροντας πτωτικά τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300, ο οποίος υποχώρησε κατά 0,6% σε χαμηλό δύο εβδομάδων. Απώλειες 0,6% κατέγραψε και ο δείκτης STOXX 600.

Ο δείκτης των ενεργειακών μετοχών υποχώρησε κατά 0,7% καθώς οι τιμές του πετρελαίου δέχθηκαν πιέσεις ύστερα από την ενίσχυση του δολαρίου.

Η μετοχή της Lufthansa σημείωσε πτώση κατά 4,2% μετά τα νέα ότι ο οικονομικός της διευθυντής θα αποχωρήσει από τη θέση του, σε μια κίνηση έκπληξη που ανακοινώθηκε καθώς η εταιρία προσπαθεί να περιορίσει τις δαπάνες της.

 

ΤΦ

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ