Χανιά: Συνεχίζονται στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης οι εργασίες της Επιτροπής μηνύματος για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας

 

 

Συνεχίζονται στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι Χανίων, οι προετοιμασίες για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης εκκλησίας, που θα πραγματοποιηθούν από τις 20-25 Ιουνίου.

   Όπως ανακοινώθηκε, για τέταρτη ημέρα συνεδρίασε η Επιτροπή Μηνύματος της Συνόδου, ενώ ο Σεβασµιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αµφιλόχιος, ένας εκ των πιο σηµαντικών Ιεραρχών της Εκκλησίας της Σερβίας, προέστη της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Γωνιάς. Ο Σεβασµιώτατος εξήγησε στους παρισταμένους τη σπουδαιότητα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, ενώ πρόσθεσε ότι η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί µε τη συγκατοχή και των 14 Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών. Τα λόγια του Σεβασµιωτάτου ακολούθησαν το µήνυµα που απηύθυνε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης της Σερβίας κ. Ειρηναίος στον Παναγιώτατο Οικουµενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολοµαίο επ΄ευκαιρία των ονοµαστηρίων του. Στο µήνυµά του, ο Πατριάρχης Ειρηναίος διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία της Σερβίας «θα έχει θετική συµβολή στο έργο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου».

   Οι εργασίες της επιτροπής μηνύματος θα ολοκληρωθούν στις 16 Ιουνίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

   

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.