Πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της Κνεσέτ του Ισραήλ

 

 

 

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε σήμερα, και για πρώτη φορά, ο Πρόεδρος της Κνεσέτ του Ισραήλ Γιούλι-Γιοέλ Εντελστάιν. Στην επίσκεψή του συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο Στην συνάντησή τους και οι δύο άντρες τόνισαν την στρατηγική σημασία της τριμερούς συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου καθώς σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο πρέπει να ψηλαφιστούν οι όροι για την διεύρυνσή της ενώ κατά των Πρόεδρο της Κνεσέτ η συνεργασία είναι βαρύνουσας σημασίας για τον τομέα όχι μόνο της άμυνας αλλά και της ενέργειας. 

Επιπλέον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μνημόνευσε τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλευτισμού στο Ισραήλ και επισήμανε την σημασία της συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ και για τον τερματισμό του πολέμου στην Συρία και τη Μέση Ανατολή καθώς και για την καταπολέμηση του ISIS. Ο κ. Παυλόπουλος στη συνέχεια αναφέρθηκε σε πρόταση που είχε κάνει σε προηγούμενη επίσκεψη του στο Ισραήλ σχετικά με την συνεργασία βουλευτών ελληνικής και ισραηλινής καταγωγής, όπου βρίσκονται μαζί σε κοινοβούλια ανά τον κόσμο, όπως συμβαίνει ήδη στο Κογκρέσο. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κνεσέτ αυτή η πρώτη του επίσκεψη είναι η αρχή για το βάθεμα της συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ. Επιπροσθέτως αναφέρθηκε και αυτός στις διακοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που παίρνονται στα πλαίσια του Κογκρέσου

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ