Στο φόντο των γεγονότων στην Τουρκία και τη Γαλλία θα διεξαχθεί το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ

 

 

Στο φόντο της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία αλλά και της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γαλλία, πρόκειτε να διεξαχθεί το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Με σκοπό τη συμμμετοχή του στις συνεδριάσεις αναμένετε να μεταβεί και ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, στις Βρυξέλλες.

Λόγο και του πλαισίου, στο οποίο διεξάγεται το Συμβούλιο, αναμένεται κομμάτι της συζήτησης να αφρά την Τουρκία, αλλά και να υπάρξει συγκεκριμένη αναφορά στην ανάγκη να αποκατασταθεί η ομαλότητα στη χώρα.

Η Ελλάδα, από την πλευρά της, έχει δηλώσει ότι στηρίζει την Τουρκική Δημοκρατία. Η Αθήνα λοιπόν, έχει καταδικάσει εξ' αρχής το πραξικόπημα και την προσπάθεια κατάλυσης της συνταγματικής τάξης και θεωρεί κομβική την προάσπιση της δημοκρατικής ανάπτυξης αλλά και του κράτους δικαίου.

Τέλος ο κ. Κοτζιάς θα συμμετάσχει και Υπουργική Συνάντηση Ε.Ε. - Συμβουλίου Χωρών του Κόλπου (EU – GCC), όπου μεταξύ άλλων, άξονες της κουβέντας θα είναι και η κατάσταση στο Ιράκ, τη Συρία, το Λίβανο, την Υεμένη αλλά και συνολικά η σχέση EU-GCC.