Συνάντηση Α. Τσίπρα και Π. Μοσκοβισί στο Μέγαρο Μαξίμου

 

 

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν σήμερα πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Ευρωπαίος επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί και είχαν ένα σύντομο τηλεοπτικό διάλογο.

Στη συνάντηση ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως η Ελλάδα εξ' αρχής καταδίκασε το πραξικόπημα, καθώς αυτές οι πρακτικές είναι αντίθετες στα συνταγματικά και δημοκρατικά δικαιώματα και κεκτημένα. Ακόμα ο πρωθυπουργός είπε, πως αυτός ο μήνα είναι δύσκολος για την Ευρώπη λόγο των γεγονότων που έχουν διαδραματιστεί μέχρι τώρα, δηλαδή το Brexit, την πρόσφατη τρομοκαρατική επίθεση στη Γαλλία, αυτή τη φορά στη Νίκαια και το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, μόλις την Παρασκευή.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε ότι, αυτή τη στιγμή η ΕΕ ζητάει μια συνεκτική απάντηση από τις τούρκικες αρχές και πως πρέπει να υπάρχει και εκεί έλεγχος. Ακόμα είπε πως τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Τουρκία είναι σημαντικά συνολικά για την Ευρώπη. Ο κ. Μοσκοβισί επιπλεόν τόνισε, πως είναι σημαντικό σε αυτή τη συγκυρία, να σεβαστούν όλες οι πλευρές τη δημοκρατία.