.
Μόνο ηλεκτρονικά οι φετινές δηλώσεις «πόθεν έσχες»

 

Από την 1η Οκτωβρίου έως την 31η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους έχουν περιθώριο να υποβάλουν δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης οι υπόχρεοι για το έτος 2016 (χρήση 2015).

«Κατ’ εξαίρεση και ειδικώς για την υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του έτους 2016 (χρήση 2015), η προθεσμία για την υποβολή αυτών προτείνεται να αρχίσει την 1η Οκτωβρίου 2016 και να ολοκληρωθεί την 31η Δεκεμβρίου 2016» αναφέρει η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που ψηφίστηκε χθες το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα της η αρχή για το μαύρο χρήμα (www.hellenic-fiu.gr), οι φετινές δηλώσεις των υπόχρεων (δικαστικών, δημοσιογράφων, ανώτατων κρατικών αξιωματούχων, διοικητών δημοσίων οργανισμών, στελεχών του ΕΣΥ και των Ενόπλων Δυνάμεων κ.α.) θα γίνουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά και μάλιστα σε ειδική πλατφόρμα, όπου θα χρησιμοποιούνται οι κωδικοί του taxisnet, δηλαδή του συστήματος υποβολής φορολογικών δηλώσεων. Γραπτές δηλώσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

Οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων θα εξακολουθούν να κατατίθενται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Σημειώνεται ότι την περσινή χρονιά είχαν μεταφερθεί στην επιτροπή της Βουλής οι δηλώσεων όλων των υπόχρεων, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περίπου 60.000 «πόθεν έσχες» και ο έλεγχός τους να είναι πρακτικά ανέφικτος