.

Από τη Δευτέρα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Συντάκτης:
efsyn.gr

Την προσεχή Δευτέρα, 29 Αυγούστου, θα αρχίσουν να αναρτώνται στο TAXIS τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ, με την πρώτη δόση να πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι στελέχη του υπουργείου Οικονομικών είχαν διαβεβαιώσει πρόσφατα ότι στόχος παραμένει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών έως το τέλος του μήνα, σημειώνοντας πως αν υπάρξουν καθυστερήσεις «το πολύ πολύ να φτάσουμε, στη χειρότερη περίπτωση, στις 4-5 Σεπτέμβρη».

Από τον ΕΝΦΙΑ, το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι θα εισπράξει φέτος, ανάλογο ποσό με το περσινό, που θα ανέρχεται σε 2,65 δισ. ευρώ. Σε σχέση με το 2015, περίπου 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο, ενώ άλλοι 2,5 εκατ. θα καταβάλουν το ίδιο ποσό, σε σύνολο περίπου 7,5 εκατ. πολιτών.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 σχεδιάζεται να ανοίξει αμέσως μετά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε συνολικά πέντε δόσεις, με την τελευταία να προσδιορίζεται χρονικά ως το τέλος του Ιανουαρίου του 2017.