.

Νέος πρόεδρος της Πειραιώς ο Γ. Χαντζηνικολάου

Συντάκτης:
efsyn.gr

Ο Γεώργιος Χαντζηνικολάου εξελέγη στη θέση του προέδρου της Πειραιώς κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιο της τράπεζας.

Το Δ.Σ. της Πειραιώς εξέλεξε επίσης τους Σολομώντα Μπεράχα και Enrico Tommaso Cucchiani ως νέα μη εκτελεστικά μέλη σε αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών.

Ο Γεώργιος Χαντζηνικολάου έχει εργαστεί σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στο Λονδίνο και την Νέα Υόρκη και στην Διεθνή Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) στο Λονδίνο.

Ο νέος πρόεδρος ήταν ως πρόσφατα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ISDA και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της. Προηγουμένως, κατείχε υψηλές διοικητικές θέσεις στις αγορές παραγώγων και ομολογιακών τίτλων σε διάφορους διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς, όπως η Dresdner Kleinwort Benson, η Bank of America Merrill Lynch και η UBS στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Χαντζηνικολάου ξεκίνησε την καριέρα του στην Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσιγκτον, ενώ έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην ΤΒΑΝΚ και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Όλα τα νέα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. το 2016

Η εκλογή του Γεώργιο Χαντζηνικολάου είναι η έβδομη κατά σειρά εκλογή νέου μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς εντός του 2016, μετά από τα ακόλουθα μέλη:

• Τον Σολομώντα Μπεράχα ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Πρόκειται για τον σύμβουλο διαχείρισης κινδύνων εγνωσμένου κύρους, με εμπειρία 33 ετών, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Τειρεσίας ΑΕ.

• Τον Arne Berggren, ως πρόεδρο των Επιτροπών Ανάδειξης Υποψηφίων Μελών Δ.Σ. και Αποδοχών. Ο ειδικός σε θέματα τραπεζικών αναδιαρθρώσεων με περισσότερα από 25 έτη εμπειρίας σε 20 χώρες, πρώην senior advisor στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και επικεφαλής αναδιαρθρώσεων στη Swedbank.

• Τον Alexander Blades, ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Ο εταίρος στην Paulson & CoInc., εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων με έδρα την Νέα Υόρκη, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιώτη μέτοχο της τράπεζας Πειραιώς.

• Τον Enrico Cucchiani, ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Intesa Sanpaolo, της μεγαλύτερης τράπεζας στην Ιταλία.

• Τον Karel De Boeck, ως πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των βελγικών τραπεζών Dexia και Fortis.

• Τον David Hexter, ως πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου. Ο ειδικός τραπεζικών και εταιρικών αναδιαρθρώσεων, πρώην επικεφαλής του τομέα τραπεζικών δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD)Νέος πρόεδρος της Πειραιώς ο Γ. Χαντζηνικολάου