.

Για τον υπολογισμό του ωρομισθίου των εργαζομένων σε φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών.

Αναρτήθηκε η Εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας με αριθμό: Αρ. Πρωτ. 41919/909 σχετικά με τον υπολογισμό του ωρομισθίου των διδασκόντων και των καθηγητών στα φροντιστήρια και στα κέντρα ξένων γλωσσών καθώς επίσης στην εγκύκλιο αναφέρονται οι ημέρες διακοπών και οι ημέρες αργίας τόσο για τα φροντιστήρια όσο και για τα κέντρα ξένων γλωσσών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο το νόμιμο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας πλήρους απασχόλησης για τους εργαζόμενους των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών καθορίζεται στις είκοσι μία (21) ώρες.

Συνεπώς, ο υπολογισμός του ωρομισθίου της συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομένων, προκύπτει ως ακολούθως:

6 /21/25 × Νόμιμος ή Συμφωνημένος Μισθός = Ωρομίσθιο

 

2. Εργασία πέραν των είκοσι μία (21) ωρών εβδομαδιαίως

Οι μισθωτοί που απασχολούνται υπερωριακά, πέραν των 21 ωρών, εφόσον έχει καταχωρηθεί η υπερωριακή αυτή απασχόλησή τους, πριν από την έναρξη πραγματοποίησής της, στο Ειδικό Βιβλίο Υπερωριών, που τηρείται από τον εργοδότη, δικαιούνται για κάθε ώρα νόμιμης υπερωριακής απασχόλησης, μέχρι τη συμπλήρωση των 120 ωρών ετησίως, αμοιβή ίση με το καταβαλλόμενο ωρομίσθιο προσαυξημένο κατά 40% [συνδυασμός των διατάξεων του εδαφίου 2 της υποπαρ. ΙΑ13, της παρ.ΙΑ, του άρθρου πρώτου του Ν.4093/2012 (Α’222), όπως ισχύει, του άρθρου 80 του Ν.4144/2013 (Α΄88), όπως ισχύει καθώς και των σχετικών διατάξεων του άρθρου 74 του Ν.3863/2010 (Α’115)].

Επισημαίνεται ότι η «διδακτική ώρα» αντιστοιχεί, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε χρονική διάρκεια σαράντα πέντε (45) λεπτών της ώρας.

Για να δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο πατήστε εδώ