Γενικευμένη αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΔΝΤ και ΕΕ με νέα παρέμβαση του Βερολίνου, προκαλεί το λεγόμενο «ελληνικό πρόγραμμα».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απέρριψε τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) περί νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία τέτοια δέσμευση από την πλευρά της Ευρωζώνης.

Μιλώντας στην επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου ο γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να απέρριψε το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο ίδιος είπε στους βουλευτές ότι τέτοιου είδους δεσμεύσεις έναντι της Αθήνας δεν έχουν αναληφθεί από τα κράτη της Ευρωζώνης.

Στην έκθεσή του για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, όπου επισημαίνονται σφάλματα και παραλείψεις, το ΔΝΤ παρέπεμπε σε απόφαση της Ευρωζώνης «να προχωρήσει μετά το 2014 σε περαιτέρω ελαφρύνσεις» των ελληνικών υποχρεώσεων.

Όπως φέρεται να δήλωσε ο Σόιμπλε, η εν λόγω ανακοίνωση δεν συνιστά δέσμευση για ενδεχόμενη απομείωση του ελληνικού χρέους. Πρόκειται απλά για μια ερμηνεία του ΔΝΤ, είπε ο γερμανός υπουργός.

Πηγή: ΓΓΕ – ΓΓΕ