Την ικανοποίησή του για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας ότι οι εκταμιεύσεις των δόσεων προς την Ελλάδα θα συνεχιστούν κανονικά τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα

stournaras1172013Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, η εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων, ύψους 6,8 δισ. ευρώ, όπως προβλέπει το πρόγραμμα χρηματοδότησης του Μαΐου, θα καταβληθεί τμηματικά.
Ειδικότερα, τον Ιούλιο θα εκταμιευθούν 4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,5 δισ. ευρώ θα προέλθουν από τον EFSF και τα υπόλοιπα 1,5 δισ. ευρώ από την επιστροφή των κερδών μέσω του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων (SMP).
Τον Αύγουστο αναμένεται η εκταμίευση 1,8 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ.
Τον Οκτώβριο αναμένεται η καταβολή 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 500 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τον EFSF και τα υπόλοιπα 500 εκατ. ευρώ από την επιστροφή των κερδών μέσω του προγράμματος SMP.
Αυτό σημαίνει ότι από τον EFSF αναμένεται να εκταμιευθούν συνολικά 3 δισ. ευρώ, ενώ από το πρόγραμμα SMP θα επιστραφούν 2 δισ. ευρώ.
Όπως δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας, προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης του Ιουλίου είναι ότι ως τις 19 Ιουλίου θα έχει ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή το πολυνομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί αύριο και το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη φορολογική διοίκηση, την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, τις ιδιωτικοποιήσεις, μέτρα για την υγεία και ρυθμίσεις για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: ThePressProject