Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας χαιρετίζει την επίσκεψη του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Δρ.Wolfgang Schaeuble,  με τον οποίο είχαν σημαντικές συζητήσεις, όπου και εθίγησαν όλα τα θέματα, όπως το πρόγραμμα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα τόσο στο διαρθρωτικό όσο και στο δημοσιονομικό τομέα.
Επίσης, εξετάστηκαν τρόποι για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας.
Στο πλαίσιο αυτό ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας τόνισε τη σημασία της συμφωνίας με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και της γερμανικής τράπεζας KfW.
O Έλληνας Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «για την Ελλάδα σήμερα, αλλά και για τις άλλες χώρες που βρίσκονται σε κρίση, η μεγάλη πρόκληση είναι ο συνδυασμός περαιτέρω δημοσιονομικής προσαρμογής και οικονομικής ανάπτυξης.  Όλα μας τα εργαλεία πρέπει να αποβλέπουν στην επίτευξη αυτού του συνδυασμού. Αν αυτό δεν το πετύχουμε, κινδυνεύουμε να περιθωριοποιήσουμε μεγάλες κοινωνικές ομάδες και έτσι να οδηγήσουμε όλη αυτή την προσπάθεια, που έχουμε καταβάλει μέχρι σήμερα,  σε αποτυχία».