Σε συμφωνία για 47,5% «κούρεμα» των ανασφάλιστων καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου κατέληξαν, έπειτα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, το κυπριακό υπουργείο Οικονομικών, η κεντρική τράπεζα και η τρόικα

Με την οριστικοποίηση του «κουρέματος», η Τράπεζα Κύπρου αναμένεται να εξέλθει από το καθεστώς εξυγίανσης, στο οποίο βρίσκεται από τον περασμένο Μάρτιο, με ισχυρά κεφάλαια (core tier 1) 12,4%.
Με βάση το διάταγμα για εξυγίανση της Τράπεζας Κύπρου, έχει ήδη μετατραπεί το 37,5% των ανασφάλιστων καταθέσεων σε μετοχές.
Με τη σημερινή συμφωνία θα μετατραπεί σε κεφάλαιο άλλο 10% των καταθέσεων. Ποσοστό 5% θα μετατραπεί σε μετοχές και 5% σε μετατρέψιμα χρεόγραφα (co-cos), που θα μετατρέπονται σε μετοχές μόνο όταν ο κεφαλαιακός πήχης υποχωρήσει κάτω από τα απαραίτητα επίπεδα.Προσωρινή εμπλοκή χθες

Αδιέξοδο δημιουργήθηκε χθες το απόγευμα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Τρόικας και κυβέρνησης και σήμερα αναμένεται, εκτός απροόπτου, ο τρίτος γύρος. Οι δανειστές της Κύπρου εμφανίζονται να μην κάνουν βήμα πίσω και θέτοντας ως μίνιμουμ «κούρεμα» το 47,5% στις ανασφάλιστες καταθέσεις της Τράπεζας Κύπρου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ ThePressProject.