Στις 4 το απόγευμα συνεδριάζει η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης, υπό την προεδρία του Αυστριακού Τόμας Βίζερ, η οποία θα προβεί σε μια πρώτη εξέταση των μέχρι τώρα εργασιών των εμπειρογνωμόνων και στη συνέχεια θα ενημερώσει τους «19».

 

 

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, το EuroWorking Group αναμένεται να επικυρώσει την πρόοδο των συζητήσεων και να επαναβεβαιώσει ότι αναμένει την τελική έκβαση των συζητήσεων σε Βρυξέλλες και Αθήνα.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό για την ελληνική κυβέρνηση είναι και θετικό και αρνητικό: αφενός οι μέρες αργίας του καθολικού Πάσχα δίνουν τη δυνατότητα για καλύτερη επεξεργασία των προτάσεών της, αφετέρου όμως τα χρονικά περιθώρια για την τελική τεχνική συμφωνία γίνονται πιο «ασφυκτικά».

Η επόμενη συνεδρίαση του Euroworking Group έχει προγραμματιστεί για τις 8 Απριλίου και, σε περίπτωση που έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της ελληνικής λίστας από τους εμπειρογνώμονες, αναμένεται να προτείνει στους υπουργούς την εκταμίευση ενός μέρους του διαθέσιμου ποσού των 7,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Αισιοδοξία για συμφωνία

Μετά και τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο Μαξίμου, η κυβέρνηση επιμένει να εκφράζει την αισιοδοξία της κυρίως λόγω της προόδου που φαίνεται να έχει επιτευχθεί σε αρκετά ζητήματα που δείχνουν ότι η τελική συμφωνία φαίνεται ότι «αργοψήνεται».

Κορυφαίοι της κυβέρνησης μεταφέρουν κλίμα γεφύρωσης του «χάσματος» και απομένει η άντληση στοιχείων στην ελληνική πρωτεύουσα, ώστε να ολοκληρωθεί η δύσκολη φάση των διαβουλεύσεων.

Ωστόσο το Μαξίμου δεν επιθυμεί να αφήσει τα πράγματα απλώς να «κυλήσουν» και επιμένει να διαμηνύει ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί και άλλος σημαντικός χρόνος.

Συντάκτης: efsyn.gr