Άρθρον 7
Ακυρότητα

1. Η Εταιρεία κηρύσσεται άκυρη με δικαστική απόφαση μόνον αν:

   α) συστήθηκε κατά παράβαση του άρθ. 4 παρ. 1 του άρθ.6 παρ. 1, και των διατάξεων των στοιχ, β, γ, μόνο ως προς την υποχρέωση αναγραφής του σκοπού της Εταιρείας στην εταιρική σύμβαση, ε και στ της παρ. 2 του ίδιου άρθ.

   β) Ο σκοπός της είναι παράνομος ή αντίκειται στη δημόσια τάξη και

   γ) όλοι οι ιδρυτές, όταν υπογράφτηκε η εταιρική σύμβαση, δεν είχαν την ικανότητα για δικαιοπραξία.

2. Η αγωγή ασκείται από κάθε πρόσωπο που έχει έννομο συμφέρον και απευθύνεται κατά της Εταιρείας. Το Δικαστήριο που απαγγέλει την ακυρότητα διορίζει με την ίδια απόφαση και τους εκκαθαριστές.

3. Η δικαστική απόφαση που κηρύσσει την ακυρότητα της Εταιρείας υποβάλλεται στις διατυπώσεις δημοσιότητας του άρθ. 8. Η απόφαση αυτή αντιτάσσεται προς τους τρίτους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθ. 8α. Τριτανακοπή μπορεί να ασκηθεί μέσα σε προθεσμία έξι μηνών από την υποβολή της απόφασης στη δημοσιότητα που προβλέπει η παρ. 2 του άρθ. 8.

4. Οι λόγοι ακυρότητας που αναφέρονται στην παράβαση των διατάξεων για ην επωνυμία και το σκοπό της Εταιρείας θεραπεύονται αν, μετά από συμφωνία όλων των εταίρων, συμπληρωθεί η εταιρική σύμβαση με συμβολαιογραφική πράξη και υποβληθεί στις διατυπώσεις δημοσιότητας του άρθ. 8.

5. Πράξεις που πραγματοποιήθηκαν στο όνομα της άκυρης Εταιρείας παραμένουν ισχυρές. Οι εταίροι που είναι υπαίτιοι για την ακυρότητα ευθύνονται απεριόριστα και σε ολόκληρο απέναντι στους αναίτιους εταίρους και στους τρίτους για κάθε ζημία που προέκυψε από την ακυρότητα.

[sws_grey_box box_size="100"][/sws_grey_box]