.

Επιστρέφονται, λόγω εορτών, πινακίδες και διπλώματα οδήγησης

Επιστρέφονται στους οδηγούς από αύριο Σάββατο 19 Δεκεμβρίου τα διπλώματα οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων που είχαν κατασχεθεί, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους την περίοδο των γιορτών.

Η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη αφορά στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στην Αστυνομία μέχρι και σήμερα, 18 Δεκεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε, δεν θα εκτελεστούν ούτε οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, είτε έχουν επιδοθεί είτε όχι, που εκδόθηκαν κατ' εφαρμογή του άρθρου 103 του ΚΟΚ («Επιβολή διοικητικών μέτρων»), για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και σήμερα.
Εξαιρέσεις

Από την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν τις εξής παραβάσεις:

• Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

• Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.

• Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.

• Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.

• Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Πινακίδες, διπλώματα και άδειες οδήγησης θα επιστρέφονται χωρίς να απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Το πρόστιμο θα εισπράττεται σύμφωνα με την τακτική διαδικασία, όπως αναφέρεται στις διατάξεις του άρθρου 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συντάκτης: efsyn.gr