.

Από τέλος Φλεβάρη οι φορολογικές δηλώσεις 2015

Με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, δίνεται εντολή σε όλες τις επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία να στείλουν τις βεβαιώσεις και να ενημερώσουν το taxisnet για όλες τις αποδοχές των φορολογούμενων μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι από το τέλος Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου οι φορολογούμενοι θα κληθούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2015 η σχετική απόφαση για τις βεβαιώσεις αποδοχών και συντάξεων εκδόθηκε στις 18 Μαρτίου, όταν η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των βεβαιώσεων είχε ορισθεί στις 30 Μαρτίου.

Παράλληλα, φέτος στο βασικό έντυπο Ε1 θα είναι προσυμπληρωμένα τα στοιχεία που αφορούν τις αποδοχές, τους φόρους που παρακρατήθηκαν και αναλογούν, τους τόκους καταθέσεων, τις δόσεις των δανείων που κατέβαλαν το 2015 καθώς και τα στοιχεία για τα αυτοκίνητα και τις κατοικίες των φορολογουμένων.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν περιθώριο περίπου δυο μηνών για να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση αφού σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων λήγει στις 30 Απριλίου ενώ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ο φόρος καταβάλλεται σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις.

Συντάκτης: efsyn.gr