«Μικρό καλάθι» κρατά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σχετικά με το ενδεχόμενο να εγκριθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα, η «διπλή δόση» από την ευρωζώνη για την Ελλάδα (α΄ και β΄ τρίμηνο- συνολικά 7,4 δισ. ευρώ).
Ο υπουργός ανέφερε ότι το θέμα «έχει εξεταστεί σε τεχνοκρατικό επίπεδο, δεν υπάρχει κατάληξη ακόμη και δεν υπάρχει τέτοιο θέμα σε επίσημο τομέα». Πρόσθεσε δε, ότι «θα ήταν ευχής έργο. Το Eurogroup δεν σταματά να μας εκπλήσσει, αλλά δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις άλλων κρατών- μελών».

Πάντως, ακόμη και στην περίπτωση της έγκρισης της «διπλής δόσης», το πιθανότερο είναι να αποδεσμευτούν σταδιακά τα ποσά, ανάλογα με την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα.
Ερωτηθείς για την εξόφληση των «ακούρευτων» ελληνικών ομολόγων, ύψους 5,6 δισ. ευρώ, που κατέχει η ΕΚΤ και λήγουν στις 20 Μαΐου, ο υπουργός δήλωσε ότι «υπάρχουν τρόποι να καλυφθούν» και επανέλαβε ότι, ανεξάρτητα με την έγκριση ή μη της «διπλής δόσης», οι επικεφαλής της τρόικας θα επανέλθουν τον Ιούνιο για τον νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας.

πηγή: www.express.gr