Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση της Αστυνομίας σχετικά με εξάρθρωση κυκλώματος παρεμπορίου, το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει ότι μετά από πολύμηνες συντονισμένες προσπάθειες των αρχών, κατόπιν πρωτοβουλίας του Υφυπουργού Οικονομικών κου Μαυραγάνη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια σημαντική δράση κατά της λαθρεμπορίας και του παρεμπορίου.
Αξίζουν συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες εκ μέρους όλων στα στελέχη των υπηρεσιών που εργάστηκαν για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα.  Η εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος, αλλά και κάθε κυκλώματος αυτού του είδους, αποτελεί διαχρονικό στόχο της κυβέρνησης, καθώς οι παράνομες αυτές δραστηριότητες στερούν έσοδα από τα δημόσια ταμεία και κατά συνέπεια από το κοινωνικό σύνολο.
Παράλληλα, η αυστηρή πάταξη τέτοιων φαινομένων, συμβάλλει καίρια και αποφασιστικά στην υποστήριξη των νόμιμων επιχειρήσεων οι οποίες συμβάλλουν με τη δραστηριότητά τους στην  προσπάθεια οικονομικής ανόρθωσης της χώρας.
Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη δίωξη της παρανομίας με την ίδια ένταση στοχεύοντας στην προστασία του πολίτη, στην μείωση της φοροδιαφυγής και στην ενίσχυση του υγιούς εμπορίου.