Την ολοκλήρωση, από την Ελλάδα, όλων των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. επιβεβαίωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ (2)

 

 

Ξεκίνησε, πριν από λίγο, η ετήσια συνεδρίαση των διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), στην οποία προεδρεύει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Η Ελλάδα σημείωσε μεγάλη πρόοδο σε σχέση με τα προαπαιτούμενα και έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα βήματα. Ας τελειώνουμε με αυτό», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, κατά την οποία θα συζητηθεί η ετήσια έκθεση του ESM και σε αυτό το πλαίσιο η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος. «Υπάρχουν πολλοί λόγοι να είμαστε αισιόδοξοι. Μεγάλος όγκος εποικοδομητικής δουλειάς έχει ολοκληρωθεί», συμπλήρωσε.

Οι διοιηκητές του ESM, μετά τη συνεδρίαση, αναμένεται να δώσουν την εντολή στο ΔΣ του Μηχανισμού, που συνεδριάζει αύριο το πρωί, πριν από το Ecofin, να εγκρίνει και τυπικά την εκταμίευση των 7,5 δισ.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ