Ο αρχιτέκτονας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Στ.Νιάρχος, συνομιλεί με διεθνείς εκπροσώπους του χώρου για το νέο έργο της Αθήνας

 

 

Ο Ρέντζο Πιάνο, ο Ιταλός αρχιτέκτονας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρουσιάζει στο κοινό την ερχόμενη Παρασκευή 24/6 και ώρα 18:30 τη νέα μονογραφία του, αναφορικά με τον σχεδιασμό, την ιδέα και τις αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες και καινοτομίες του ΚΠΙΣΝ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο νέο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο ΚΠΙΣΝ και συγκεκριμένα στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

Έχοντας στο πλευρό του ορισμένους από τους πιο σημαντικούς έλληνες και ξένους εκπροσώπους και επαγγελματίες στον τομέα της Αρχιτεκτονικής και των Τεχνών, ο Ρέντζο Πιάνο θα παρουσιάσει το αρχιτεκτονικό όραμα και την κεντρική ιδέα πίσω από το ΚΠΙΣΝ, ενώ θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με το κοινό, « αποκαλύπτοντας » όλα εκείνα τα ορατά και μη, χαρακτηριστικά, που προσδίδουν μοναδικότητα και πολυμορφία στο έργο.

Στην εκδήλωση, που εντάσσεται στο πλαίσιο των «Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο», θα συμμετάσχουν οι: Victoria Newhouse, συγγραφέας - ιστορικός αρχιτεκτονικής, Annabelle Selldorf - αρχιτέκτονας, Adam Weinberg - διευθυντής του Μουσείου "Whitney" στη Νέα Υόρκη, Γιώργης Γερόλυμπος φωτογράφος - αρχιτέκτονας και Γιάννης Πεπονής, καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής "Georgia Institute of Technology",στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Ανδρέας Κούρκουλας - Καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν, ενώ, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα διανέμονται δελτία προτεραιότητας, από τις 17:00 την ίδια ημέρα, στο Κέντρο Επισκεπτών (Ευρυπίδου & Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος,Καλλιθέα).

Το αναλυτικό πρόγραμμα του "Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο" είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο www.SNFCC.org/metamorphosis.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.