«Στο παρασκήνιο, συζητείται ήδη ότι μετά τις (γερμανικές) εκλογές θα γίνει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» δηλώνει ο επικεφαλής του νεοσύστατου κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), Μπερντ Λούκε και προβλέπει κατάρρευση του ευρώ και προβλήματα για τη γερμανική οικονομία.
Ο κ. Λούκε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ντι Βελτ» (Die Welt), υποστηρίζει ακόμη ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι έχουν ως τώρα ξοδέψει 20- 30 δισεκατομμύρια ευρώ «μόνο για την αναπόδραστη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους», ενώ επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν δικαιούτο να λάβει περισσότερα κεφάλαια.
«Η χώρα είναι προφανώς υπερχρεωμένη και χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους της. Παρόλα αυτά, με την αλλαγή των όρων, η Ελλάδα έλαβε πρακτικά ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. Το να χορηγούνται πιστώσεις σε μια χώρα χρεοκοπημένη είναι αντίθετο προς το γερμανικό δίκαιο προϋπολογισμού, καθώς έτσι ξοδεύονται, συνειδητά, χρήματα των φορολογουμένων» δηλώνει ο επικεφαλής της AfD.
Προβλέπει δε, ότι η γερμανική κυβέρνηση θα προσπαθήσει με διάφορα τεχνάσματα να αποφύγει τους περιορισμούς που προβλέπονται από το «φρένο χρέους», αλλά οι φορολογούμενοι θα κληθούν τελικά να πληρώσουν υψηλότερους φόρους για να εξισορροπήσουν το κόστος που θα προκύψει από την ελληνική διάσωση.
Ο κ. Λούκε δηλώνει βέβαιος ότι και η γερμανική οικονομία θα αντιμετωπίσει σύντομα προβλήματα, διότι- όπως υποστηρίζει- κανένα από τα προβλήματα που ταλανίζουν την ευρωζώνη δεν έχει επιλυθεί. «Το ευρώ θα καταρρεύσει. Το ερώτημα είναι μόνο πόσο θα διαρκέσει η όλη διαδικασία και πόσο ακριβή θα αποβεί για μας» δηλώνει και επισημαίνει ότι, παρά το γεγονός ότι η κρίση έχει εξαφανιστεί από τα πρωτοσέλιδα, παραμένει ακόμη «πολύ ζωντανή» και αναφέρει ενδεικτικά την περίπτωση της Κύπρου. Προσθέτει ακόμη ότι η κρίση κρατείται σε ελεγχόμενο επίπεδο, με μαζική χορήγηση κεφαλαίων εις βάρος των φορολογούμενων.

πηγή: www.express.gr