Την ίδρυση Δημόσιας Εταιρείας Υδρογονανθράκων, με στόχο την αξιοποίηση των κοιτασμάτων της χώρας, προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, υπό τον κ. Σαμαρά, στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η επίσπευση των διαδικασιών εξόρυξης αποτελεί «μεγάλο, συγκριτικό και γεωπολιτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη το ελληνικό πρόγραμμα να ενταχθεί στα νέα ευρωπαϊκά δίκτυα, τονίζοντας ότι η πολιτική αυτή έχει και εθνική και ευρωπαϊκή σημασία, καθώς θα θωρακίσει τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα.

Έκανε ακόμη λόγο για στρατηγικές συμμαχίες με διεθνείς εταιρείες ερευνών δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις έρευνες στον θαλάσσιο χώρο του Ιονίου και νοτίως της Κρήτης. Μάλιστα, όπως είπε, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαγωνισμοί για τις έρευνες σε Ιωάννινα, Κατάκωλο και Πατραϊκό.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό «το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων εταιρειών και για άλλες περιοχές αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των παικτών του εξωτερικού στην χώρα μας». «Έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα. Πρέπει να τρέξουμε ακόμη πιο γρήγορα. Είναι μεγάλη η στόχευση, μεγάλος ο σκοπός, εθνικός και θα πετύχουμε», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Πέρα από τη σύσκεψη - στην οποία συμμετείχε η ηγεσία του υπουργείου, υπηρεσιακοί παράγοντες και ειδικοί εμπειρογνώμονες- ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τους χώρους του ΥΠΕΚΑ και να συνομιλήσει με τους υπαλλήλους

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας