ertΤο βράδυ της Πέμπτης η τελική σύσκεψη των τριών. Θα προηγηθούν συνεδριάσεις των ΚΟ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που ζητούν άμεση συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ, θέτοντας παράλληλα θέμα επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας

Η κυβέρνηση δεν πέφτει και η χώρα δεν μπαίνει σε τροχιά εκλογών, λέει το capital.gr. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην 3,5 ωρών σύσκεψη κορυφής οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι προσέγγισαν το συμβιβαστικό σενάριο για την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που κυκλοφορούσε τις τελευταίες ώρες.
Οι Ευ. Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, στις δηλώσεις που έκαναν μετά τη σύσκεψη, απέφυγαν κάθε αναφορά στην ΕΡΤ. Αντ΄αυτής, μίλησαν για την ανάγκη επαναλειτουργίας “της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης”.
Που σημαίνει ότι αποδέχθηκαν την ερμηνεία που έδωσε το Μαξίμου από την πρώτη στιγμή για την απόφαση του ΣτΕ, ότι δηλαδή: η ΕΡΤ ΑΕ έχει καταργηθεί και οι εργαζόμενοι σ΄αυτήν είναι απολυμένοι.
Ακριβώς γι΄αυτό, συγκαλούν αύριο τις κοινοβουλευτικές ομάδες και τα ηγετικά όργανα των κομμάτων τους. Θέλουν δηλαδή –κατά τις πρώτες πληροφορίες, πάντα– να παρουσιάσουν τον “συμβιβασμό” και να τον αποδεχτούν τα στελέχη τους.
Εάν αυτό συμβεί (που όλα δείχνουν... ότι θα συμβεί) θα προσέλθουν στη νέα σύσκεψη κορυφής που προγραμματίσθηκε ήδη για τις 8.30 μμ αύριο ώστε να κλείσουν και τυπικά την εκκρεμότητα.

Πιθανότατα μέχρι εκείνη την ώρα θα έχει αποφανθεί το τμήμα αναστολών του ΣτΕ επί του ζητήματος της ΕΡΤ.

Ο Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι στο εξής θα συναποφασίζουν. Και αύριο, προτού ξαναδεχθεί Βενιζέλο και Κουβέλη θα πεταχτεί μέχρι τη Σύνοδο του ΕΛΚ.

Η μη αναφορά σε ΕΡΤ σημαίνει πιθανότατα πως ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ δεν δέχτηκαν διμηνίτες ούτε άνοιγμα με 100-200 που είπε ο Σαμαράς. Θα το δουν αύριο είπαν.

Περισσότερα εδώ: ThePressProject