.

Πού και πότε θα ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές

Συντάκτης:
efsyn.gr

Περίπου 30 Κυριακές τον χρόνο θα ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα σε τουριστικές περιοχές, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αρμόδιο υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου. Τι θα ισχύσει για το κέντρο της Αθήνας.

«Υπάρχει συμφωνία να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα μερικές Κυριακές επιπλέον. Θα ανοίξουν σε τουριστικά μέρη, κυρίως στο Δήμο Αθηναίων, στην παραλία από τον Πειραιά έως το Σούνιο, σε ορισμένες περιοχές του Πειραιά και στο Δήμο Θεσσαλονίκης και γύρω γύρω από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος» είπε ο υπουργός Οικονομίας στο περιθώριο εγκαινίων ενός ακόμη ΚΕΠ στην Πατησίων στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Αθήνα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν συμφωνεί η κυβέρνηση με το μέτρο συνέχισε: «Φυσικά διαφωνούσαμε αλλά είναι κάτι που γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Μπορούμε να το δούμε και αυτό σαν εκσυγχρονισμό»

Ο κ. Παπαδημητρίου επισήμανε ότι θεωρεί τη συμφωνία ως έναν συμβιβασμό «όπου αρκετά μέτρα είναι καλά αλλά θα υπάρχουν και μερικοί που θα υποστούν μειώσεις, υπάρχουν μέτρα κ αντίμετρα».

Ο υπουργός σε ερώτηση πότε θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή προς ψήφιση είπε μέχρι τις 15 του μηνός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ